28 august ssc cgl exam questions evening shift -Questions & Analysis

28 august ssc cgl exam questions evening shift -Questions & Analysis – Hello Friends Welcoem to Studydhaba.com .Here We are providing you Questions Asked in SSC CGL 2016 28 August 2016 in Evening Shift .

28 august ssc cgl exam questions evening shift -Questions & Analysis

28 august ssc cgl exam questions evening shift -Questions & Analysis

28 august ssc cgl exam questions evening shift -Questions & Analysis

1. Ice packed in saw dust does not melt quickly. Why?

  • Ans: aw dust is a bad conductor of heat and protects the ice from the external heat and hence from melting away quickly

2. Name of the point in the orbit of a planet, asteroid, or comet at which it is furthest from the sun is __________.

  • Ans: Aphelion

3. Great Barrier Reef is located in which ocean?

  • Ans: Pacific Ocean

4. Pulitzer Prize is given in which filed?

To Download This File Click On The Download- Download Now 
  • Ans: Journalism

5. Mahabalipuram Temple is also known as?

  • Ans: Mamallapuram (Shore Temple in Tamil nadu)

6. Who elected as first women President of Nepal?

  • Ans: Bidhya Devi Bhandari

7. Who is the first women Speaker of Lok Sabha?

  • Ans: Meira Kumar

10. BC Roy award is given in which field?

  • Ans: Medicine

11. Bio gas is used for ________ ?

  • Ans: cooking

12. Which is not described in the constitution?

  • Ans: Planning Commission

13. Who is the winner of Wimbledon Women’s single Title 2016?

  • Ans: Serena Williams

14. Commercial bank give loan to which sector?

  • Ans: Priority Sector

15. Reason of light reflection?

  • Ans: Reflection happens at the interface between two mediums with significantly different properties.

16. Rann of Kutch is famous for?

  • Ans: seasonal salt marsh

17. Which layer of the Earth’s atmosphere contains the ozone layer?

  • Ans: Stratosphere

18. Azolla is used in ___________?

Download Free Study Material
  • Ans: Rice Cultivation

Please Share our Posts and Subscribe Our News letters for Latest updates . Follow Our Facebook Page .