Budget 2018 Mcq Pdf download – union Budget 2018-19 Mcq pdf – Hello friends Welcome to studydhaba.com .Here We are sharing Budget 2018-19 Based MCQ For Upcoming Exams . Budget based Questions are very important for all competitive exams – Budget 2018-19 Based MCQ for IBPS PO,IBPS Clerk,UPSC,NDA,CDS,Railways,SBI,RAS,UPPSC ,HSSC,DSSSB Etc

These Mcq Are Most Expected Questions for Upcoming Exams From union Budget 2018-19.

Budget 2018 Mcq Pdf download

100 MCQ Based On Union Budget 2018-19 -Budget 2018 Mcq Pdf download – union Budget 2018-19 Mcq pdf 

Q.1- Which of the following are the New Funds announced in union Budget 2018-19.

  1. Fisheries and Aqua culture Infrastructure Development Fund
  2. Animal Husbandry Infrastructure Development Fund
  3. National Bamboo Mission Fund
  4. Agri-Market Infrastructure Fund

Select the answer using the codes given below:

  1. i and ii only
  2. i, ii and iv only
  3. iii and iv only
  4. i, ii, iii and iv

Answer: – b

Q.02- Arrange the following in their descending order of receipt.

  1. Income-Tax> Corporation-Tax > Goods and Service Tax & Other Taxes
  2. Goods and Service Tax & Other Taxes> Income-Tax> Corporation-Tax
  3. Corporation-Tax> Goods and Service Tax & Other Taxes> Income-Tax
  4. Goods and Service Tax & Other Taxes> Corporation-Tax> Income-Tax

Answer:- d

Q 3-Which among the following is the major expenditure of Government of India?

  1. States’ share of taxes & duties
  2. Interest Payments
  3. Central Sector Scheme
  4. Subsidies

Answer:- a

Q 4-Union budget 2018-19 Proposed to introduce tax on distributed income by equity oriented mutual funds at the rate of-

  1. 5 percent
  2. 12 percent
  3. 8 percent
  4. 10 percent

Answer:-d

Q 5-Union budget 2018-19 Proposed to increase Health and Education Cess on personal income tax and corporation tax to 4 percent from present-

  1. 3 percent
  2. 25 percent
  3. 5 percent
  4. 75 percent

Answer:- 1

Q 6-Payments exceeding who much amount in cash made by trusts and institutions to be disallowed and would be subject to tax.

  1. 10,000
  2. 30,000
  3. 25,000
  4. 60,000

Answer:- a

Q 7-Which of the statement is correct about is the average tax payment of individual salaried taxpayer and individual business taxpayer.

  1. Average tax payment of individual salaried taxpayer is more than individual business taxpayer.
  2. Average tax payment of individual salaried taxpayer is less than individual business taxpayer.
  3. Average tax payment of individual salaried taxpayer is equal to individual business taxpayer.
  4. Average tax payment of individual salaried taxpayer is similar to individual business taxpayer.

Answer:-a

Budget 2018 Mcq Pdf download – union Budget 2018-19 Mcq pdf

Q 8-Consider the following statements regarding the taxpayers in financial year 2016-17.

  1. 51 lakhs new taxpayers filed their returns of income.
  2. The number of effective tax payer base was 8.27 crores at the end of F.Y.16-17

Which of the statement given above is/are correct? Select the answer using the codes given below:

  1. i only
  2. ii only
  3. Both i and ii
  4. None

Answer: – c

Q 9- The direct taxes growth rate up to 15th January, 2018 is-

  1. 7%
  2. 5%
  3. 7%
  4. 5%

Answer:- a

UPSC Prelims 2020 Test Series 400+ Tests Pdf Solution
 
Daily The Hindu News Paper 2019 Pdf Free
 

Follow US On Telegram For Latest Materials 

Join StudyDhaba.Com Telegram Channel – t.me/studydhaba

Latest Current Affairs Magazine 2019 Pdf 

UPSC Prelims ,Mains ,Optional Study Materials

UPSC Prelims Test Series 2020 Pdf Download

UPSC Mains Test Series 2019-2020 Download

UPSC Optional Test Series 2019-2020 Download 

SSC Study Materials 2019-2020 Pdf Download

IBPS Study Material 2019-2020 Pdf Download 

Insurance Exams Free Study Materials Pdf 2019

NEET Exam Free Study Material Pdf Download 

Latest RRB Study Material Pdf Download Free 

Teaching Exams Study Material Pdf Download 

 Donate Here For Free Study Materials  

Download The Hindu Daily News Paper E Paper Pdf 

EContact US  – ajitomghyan@gmail.com / admin@studydhaba.com

Note & Disclaimer – All Study Materials Here are shared Only For Educational Purposes .StudyDhaba Will Not Be Responsible . Whole Materials Is For Education Purpose Only .We Work hard to Provide You Quality Study Materials For All Competitive Exams .You can Also Share Study Materials,Notes Or Any Materials With Us .We Will Publish That Material On Our Website .It is a Humble Request To All Of You Please Share This Post With Your Friends And On Social Media .