GA Question Asked IBPS RRB Clerk Mains 2019 Pdf Download – Here Studydhaba Comes With Latest GA Questions Asked In IBPS RRB Clerk Mains Exam 2019 Which Can Be Useful for Many Aspirants . You can Check All Questions From Table Given below . General awareness carries 40 question, each carries 1 mark. This means, general awareness has 40/200 weightage in the mains stage of IBPS RRB Clerk exam.

GA Question Asked In IBPS RRB Clerk Mains 2019 Pdf Download

GA Question Asked IBPS RRB Clerk Mains 2019 Pdf Download

Read the questions asked in the examination with solution below:

Q1. Where is the headquarter of Think-Tank Atlantic Council?

Answer. Washington

Q2. Where is the headquarter of ADB ( Asian Development Bank) situated?

Answer. Mandaluyong, Philippines

Q3. Who is the minister of Information and Broadcasting Ministry?

Answer. Prakash Javadekar

Q4. Who is the winner of men’s Wimbledon 2019?

Answer. Novak Djokovic (Serbia)

Q5. What is the full form of MCLR?

Answer. Marginal Cost of Funds based Lending Rate

Q6. Where is Tadopa National Park situated?

Answer. Chandrapur, Maharashtra

Q7. RBI constituted a six-member committee to strengthen the corporate governance framework of systematically important CICs. What is the full form of CIC?

Answer. Core Investment Company

Q8. U K Sinha committee was constituted for?

Answer. RBI panel on MSME reforms

Q9. Rural roads come under which ministry?

Answer. Ministry of Rural Development

Q10. Who is the present Chairman of SEBI?

Answer. Ajay Tyagi

Q11. One question was related to a person who did not get Padma Vibhushan.

Q12. “Operation Sunrise” is conducted between India and which country?

Answer. Myanmar

Q13. Who won the Ramon Magsaysay Award 2019?

Answer. Ravish Kumar

Q14. What is the “theme of Yoga day 2019”?

Answer. Yoga for Climate Action

Q15. Who is honored with Guinea’s highest award in 2019?

Answer. Ram Nath Kovind

Q16. Where is the informal BRICS summit held?

Answer. Osaka, Japan

Q17. Which firm has signed a Memorandum of Understanding (MoU) with Airbus cabin and cargo design engineering?

Answer. Tech Mahindra

Q18. Which state has the case of the Acute Encephalitis outbreak recently that took away many lives?

Answer. Bihar

Q19. Hemis festival is celebrated in which region of India?

Answer. Leh-Ladakh region

Q20. Where is Kaleshwaram Lift Irrigation Project (KLIP) inaugurated?

Answer. Telangana

Q 21. Who is appointed as the first female referee of ICC (International Cricket Council)?

Answer. G S Lakshmi

Q 22. Which state has topped the NITI AAYOG Health Index?

Answer. Kerela

Q 23. Who has launched Apollo 11 Mission?

Answer. NASA

Q 24. Where will be NASA’s Dragonfly mission launched in search of the building blocks of life?

Answer. Saturn’s largest moon Titan

Q 25. Champion’s Trophy 2021 will be held in which country?

Answer. India

Q 26. “Relentless” is the autobiography of which personality?

Answer. Yashwant Sinha

 

Important links For All Students

Important Links For Study Material And Test Series 

Join Our Prelims Test Series 2020 

The Hindu Daily News Paper Important Articles Pdf 

Join StudyDhaba.Com Telegram Channel – t.me/studydhaba

Latest Current Affairs Magazine 2019 Pdf

UPSC Prelims ,Mains ,Optional Study Materials

UPSC Prelims Test Series 2020 Pdf 

UPSC Mains Test Series 2019-2020 

UPSC Optional Test Series 2019-2020 

SSC Study Materials 2019-2020 Pdf 

IBPS Study Material 2019-2020 Pdf

Insurance Exams Free Study Materials Pdf 2019

NEET Exam Free Study Material Pdf 

Latest RRB Study Material Pdf 

Teaching Exams Study Material Pdf 

EContact US  – ajitomghyan@gmail.com / admin@studydhaba.com
Note & Disclaimer – All Study Materials Here are shared Only For Educational Purposes .Most of The Material Is Already Available On Internet .We Are Just Sharing That Link Only  . Whole Materials Is For Education Purpose Only .We Work hard to Provide You Quality Study Materials And Error Free Study Materials For All Competitive Exams .You can Also Share Study Materials,Notes Or Any Materials With Us .We Will Publish That Material On Our Website .It is a Humble Request To All Of You Please Share This Post With Your Friends And On Social Media .