GA Questions Asked 9th August 2017 SSC CGL tier 1 2017

Home » GA Questions Asked 9th August 2017 SSC CGL tier 1 2017

GA Questions Asked 9th August 2017 SSC CGL tier 1 2017

GA Questions Asked 9th August 2017 SSC CGL tier 1 2017 -hello Friends Welcome to studydhaba.com .  SSC CGL 2017 Tier-I first shift is over. These questions are based on the type of GA questions asked in the THIRD Shift of the exam (9th August).

Candidates having CGL Exam in other shifts can go through these questions and can expect these questions to be asked in upcoming shifts as well.

GA Questions Asked 9th August 2017 SSC CGL tier 1 2017

GA Questions Asked 9th August 2017 SSC CGL tier 1 2017

Q1.Ozone is an_____ of oxygen ?
Ans:Allotropes
Q2.Which of the following is inert gas? 

Q3.Anti-defection law comes in which schedule?
Ans:10th schedule 

 
Q4. Second Battle of Tarain was fought between?
Ans:Prithviraj Chauhan was defeated by Mohammed Ghori.
 
Q5.Who is the inventor of frozen food? 
Ans:Clarence Birdseye 
 
Q6.What is the full form of M-SIP ?
Ans:Modified Special Incentive Package Scheme
 
Q7.Who regulates Rural Regional Bank? 
Ans:NABARD

Q8.Recently which country test fired surveillance missile against North Korea?
 
Q9.Who got Padma Shri for cooking in 2017?
Ans:Sanjeev Kapoor
 
Q10.Match the following
  • Berdi-tennis
  • Hit wicket- cricket
  • Volley-tennis
 
Q11.Who is the founder of Banaras Hindu University? 
Ans:Madan Mohan Malaviya
 
Q12.When was ‘Dal badal Sanshodhan’ implemented? 
Ans:52nd Amendment, 1985
 
Q13.Who is the author of the book “Out of my Window”?
Ans:Gail Albert Halaban
Q14.Who is the head of defence?
 
Q15. Jhulta Minar is located in which City? 
Ans:Ahmedabad

Q16.What is the SI unit of frequency?
Ans:hertz

Q17.Convex mirror are used in ?
Ans: rear view mirror

Q18.Polio and chickenpox are caused by virus/bacteria?
Ans:Virus

Q19.Which of the following metal is abundant in the earth?
Ans:Aluminium

Q20. Red Data Book consists of which of the following?
Ans:Endangered Species

Q21. One question was asked from soil?

Q22. Tawang dispute was held in between whom?
Ans: China and India
By |August 10th, 2017|SSC|

About the Author:

Leave A Comment

Inline
Inline