SSC CGL 2017 9th August Question Paper -All Questions

Home » SSC CGL 2017 9th August Question Paper -All Questions

SSC CGL 2017 9th August Question Paper -All Questions

SSC CGL 2017 9th August Question Paper -All Questions -Hello Friends Welcome to studydhaba.com .Here We are sharing SSC CGL 9th August Questions.

SSC CGL 2017 9th August Question Paper -All Questions

SSC CGL 2017 9th August Question Paper -All Questions

Q1. How many players are in Volleyball team?

Ans:Six

Q2. What is the reason of mirage formation?

Ans:Total Internal Reflection

Q3.Why is the bending of light in slit?

Q4. Which of the following is not a member of BRICS ?

Ans:The Members of BRICS are :Brazil, Russia, India, China and South Africa.

Q5. Kalapani is a disputed territory between India and which country?

Ans:Nepal

Q6. What is Ujjawala Scheme?

Ans:Provides free LPG connections to the women below BPL.

Q7.Which type of blood cell is responsible for the transportation of oxygen ?

Ans:RBC

Q8.Who won the 2016 Global Indian of the Year award?

Ans:Aishwarya Rai Bachchan

Q9. Which removes wastes and extra water from the blood to form urine?

Ans:Kidney

Q10.Who gives oath to the President of India?

Ans:Chief Justice of India

Q11.Tropical Cyclone in china is known by the name?

Ans:Typhoon

Q12. acid + base → —- + water

Ans:Salt

Q13. Sovereignty in Constitution related question.

Q14.Who gave theory of equilibrium in economics?

Ans:Leon Walras

Q15. Match of the following: Temples and State ?

Q16.Book Author related question.

Q17. Who invented television?

Q18. Mahatma Gandhi’s first Satyagraha movement?

Ans:The Champaran Satyagraha of 1917
By |August 10th, 2017|SSC|

About the Author:

Leave A Comment

Inline
Inline